Alexandru Colțea are 32 de ani și e din Râmnicu Vâlcea. Spune despre el că e optimist, plin de energie și pasionat de tot ce este nou.  Îi place să lucreze cu oameni deștepți, onești, respectuoși și cărora nu le este frică de marile provocări ale vieții și ale jobului, mai ales dacă sunt pasionați de tehnologie.

S-a angajat la Microsoft acum șase ani, imediat după ce a aflat că există un sediu și în România. Probabil faptul că prietenii lui făceau parte deja din echipa Microsoft și povesteau cu entuziasm despre jobul lor l-a convins să aplice pentru poziția de inginer, pe ramura germană. I se pare că tot ce făcuse până în acel moment parcă îl pregătise pentru această oportunitate numită Microsoft – terminase Facultatea  de Inginerie în Limba Germană și lucra încă din anul doi într-o companie de telecom.

Între timp, a ajuns Technical Advisor și plănuiește să ajungă Support Manager. Așa se întâmplă la Microsoft – oamenii au ambiții și nu se opresc până nu ajung unde își doresc.  Probabil ăsta e motivul pentru care a ales să se alăture echipei Opening Opportunities, pentru a-i învăța și pe cei mai mici să fie  la fel de ambițioși și de muncitori. Deocamdată, mentorează 8 tineri.

1.       Alexandru, de ce ai ales să te implici în proiect? Povestește-ne puțin despre rolul tău de mentor.

Încă de la început mi s-a părut că acest program e o foarte bună oportunitate de a-mi contura abilitățile de coach și, în plus, chiar îmi doream să înțeleg generația din care fac parte acești copii. Până acum, sunt foarte mulțumit de proiect pentru că m-a ajutat să le înțeleg așteptările și modul în care ei văd viitorul.

În ceea ce privește rolul meu de mentor…parcă nu l-aș numi chiar așa, mai degrabă mă vad ca un coach. Prin ceea ce fac, încerc să îi ajut pe tineri să găsească cel mai bun drum în viață și să realizeze cât mai autentic ceea ce își propun. Dincolo de asta, vreau să le induc faptul că trebuie să fie foarte receptivi la ceea ce le oferă mediul în care se află și să bată la toate ușile, să știe cum și când să ceară ajutor și să nu le fie rușine cu asta, să se ajute între ei și, în general, să își exploreze potențialul.

2.       Care crezi că e cel mai important lucru pe care vrei să îl învețe tinerii de la tine? Sau e ceva ce au învățat deja  de la tine?

E important să știe că trebuie să fie deschiși la ce se întâmplă în jurul lor – și se întâmplă multe!, să urmărească evoluția pieței, să încerce mereu să fie cu un pas înaintea ei, să fie pregătiți. Eu, personal, lucrez cel mai mult cu ei pe partea de prezentare personală și metode de a-și atinge obiectivele.

Dar cele mai importante lucruri pe care cred că le-au învățat de la mine sunt să aibă mereu un back-up plan, să lucreze împreună și să învețe o a treia limbă străină (după română și engleză).

Și bineînțeles că am învățat și eu ceva de la ei – să investesc mereu în cunoștințele mele.

3.       Înțeleg că mentorezi  8 tineri din Târgu Jiu. Care e povestea lor?

 

Dintre toți opt, doar cu șase am o discuție activă. Toți sunt foarte interesați de ceea ce au de făcut ca să se angajeze, vor să știe cum să descifreze piața, cum să treacă cu succes de un interviu, ce au de pregătit, ce pași sunt și cum se pot descurca cât mai bine. Sunt niște tineri foarte proactivi.

4.       Și cum te descurci cu toți? Care e relația ta cu ei?

Îmi face mare plăcere să lucrez cu ei, nu mă plictisesc niciodată. Mă bucur să știu că pot să îi ajut și îmi pare rău că nu  ne vedem mai des ca să discutăm live.

În ceea ce privește relația mea cu ei, am început cu un conference call în care am invitat toți membrii, așa s-au și cunoscut între ei. Apoi le-am dat un test de personalitate ca să îi ajut să se cunoască mai bine. Acum aștept rezultatele și vedem împreună ce urmează. Vreau să muncim împreună la obiectivele lor, nici să le fac eu temele, nici ei să le facă de capul lor. Dar vreau să-și dea seama singuri dacă se află pe drumul cel bun și să știe ce au de făcut, să aibă un back-up plan – fie că e acum, când lucrăm împreună, fie mai târziu când eu nu voi mai fi în preajma lor in calitate de coach.

5.       Cum i-ai găsit pe tineri, cum ți se pare generația lor?

Sunt plini de energie și mă bucur că sunt și ei deschiși la noutăți, cum ar fi chiar proiectul din care facem parte. Mă bucur să îi văd încrezători în puterile lor și îi găsesc foarte deștepți – unii sunt olimpici la informatică, matematică. Nu mă miră faptul că majoritatea dorește să ajungă în mediul de programare, în IT.