Mirelei îi place să lucreze cu oamenii. Să asculte, să împărtășească din experiența ei, să dea și să primească sfaturi. Se ghidează în viață după un motto simplu și puternic – Fii tu însuți, toți ceilalți sunt luați. Aș zice că atunci când alegi să lucrezi cu oameni, când îți dedici viața lor, e important să nu uiți de tine însuți, să nu uiți cine ești.

Mirela Oprișan e din Constanța. De peste 14 ani, lucrează în industria IT, schimbând în acest timp mai multe direcții și roluri. A lucrat ca programator, manager de proiecte și de operațiuni, trecând de la domeniul bancar la cel de programare device-uri outsourcing și chiar la industria producătoare de mașini. La Microsoft a ajuns după ce o firmă de head-hunting a contactat-o pentru a participa la procesul de recrutare pentru poziția de Support Manager.  Hotărâtă că i se potrivește ca o mănușă jobul, Mirela a decis să rămână. Dar nu oricum, ci asumându-și responsabilitatea de a crește oamenii din jurul ei odată cu ea. „Este un job de People Manager – nu se încadrează în tiparele obișnuite de manager dintr-o companie românească. Avem grijă de oameni și de dezvoltarea acestora, conștienți fiind că fără oameni de calitate nu putem livra servicii de calitate clienților noștri pe care îi deservim.”

Dar noi ne-am dus către Mirela cu câteva întrebări despre rolul ei ca mentor în programul Opening Opportunities pentru că ea, la fel ca Alexandru sau Mădălina, ia pulsul generației care vine rapid din spate:

 

1.       De ce ai ales să te implici în Opening Opportunities? Cum vezi tu rolul tău de mentor?  

Personal, am avut ocazia să trec prin suficient de multe experiențe, fiecare dintre ele fiind pline de învățăminte, așadar mă bucur să pot oferi îndrumare pentru tineri, să îi ajut în procesul lor de evoluție. Opening Opportunities este un program foarte bun pentru că înlesnește schimbul de experiențe. De exemplu, eu le pot vorbi despre cum vor putea evolua în carieră, cum să ia decizii și cum se pot corecta deciziile greșite; încerc să îi ajut pe tineri să pășească mai încrezători în următoarea etapă a vieților lor.

 

2.       Care e cel mai important lucru pe care îl învață tinerii de la tine? E ceva ce ai învățat tu de la ei?

Cred că lucrul cel mai important pe care aș vrea să îl învețe este că trebuie să fie capabili să ia decizii. Bune sau rele, deciziile trebuie asumate, nu amânate – amânarea unei decizii poate fi mai păguboasă decât o decizie nepotrivită. Orice alegere poate fi corectată, ajustată, dar indecizia nu va provoca decât o pierdere inutilă de timp, fără vreun progres real.

Ceea ce sper că au învățat deja de la mine este că eu nu dețin adevărul și că ceea ce împărtășesc eu este experiența mea personală, povestea mea care nu trebuie să devină povestea lor. Exact ce spuneam, fii tu însuți. Sigur că pot învăța din experiența mea, dar nu trebuie să treacă prin aceleași situații.

În ceea ce mă privește, eu am învățat de la ei o mulțime de lucruri. În primul rând, cum să îmi măsor cuvintele și impactul pe care l-ar putea avea vorbele mele asupra celorlalți; apoi am învățat că pot visa cu ochii deschiși- acum sunt mai sigură că dacă am suficientă voință și energie, pot realiza tot ce vreau, pot să continui să îmi urmez visurile.

Aici cred că suntem toți pe aceeași lungime de undă – mai mult decât a se hotărî ce facultate vor urma, și-au exprimat nevoia de a vedea cum am luat deciziile, și ce pot face dacă decizia nu a fost neapărat cea corectă.

 

3.       Câți elevi mentorezi și care e povestea lor? De ce au nevoie de un mentor?

Acum am 4 elevi mai activi și încerc să mai activez 1-2 dintre cei care au aplicat la grupul nostru. Cred că oricând în viață ai nevoie de un mentor care să te ajute să te orientezi mai bine, să te ajute să decizi încotro s-o iei, dar care să-ți și provoace alegerile și modul în care privești o situație sau o decizie. Cu atât mai mult cu cât acești tineri sunt la început de drum, au descoperit noi orizonturi, știu care sunt alternativele și trebuie să se asigure că au pornit în direcția potrivită. Orice sfat pe care îl primesc îi poate ajuta acum sau la un moment dat.

 

4.       Care e relația ta cu mentees-ii?

Este o relație foarte interesantă, de continuă formare și, deocamdată neavând decât cele 1-2 sesiuni individuale cu fiecare, cu siguranță că va evolua. Siogur că eu îmi doresc să învăț cât mai multe de la ei și să acumulez cât mai mult din această experiență, iar în ceea ce îi privește, sper ca în urma acestei interacțiuni ei să aibă acces la perspective diferite și să poată comunica cu oameni din alte domenii, la care nu au acces în mod obișnuit.

 

5.       Cum ți se pare generația din care fac parte tinerii pe care tu îi mentorezi?

Am găsit tineri extremi de entuziaști, plini de idei, dornici să învețe și să asculte, să devină oameni cu adevărat. Încă mai conturăm împreună visurile și planurile lor, dar, la cum îi văd de ambițioși, sunt convinsă că va fi o generație de care vom putea fi mândri.

Și pentru că în spatele unui mentor bun se află aproape întotdeauna un mentor, Mirela ne povestește puțin despre mentorița ei: „Mă ajută să îmi pun ordine în gânduri, să priorititez lucrurile; pentru că mereu îmi doresc să fac foarte multe lucruri, însă ziua tot 24 de ore are și trebuie să mă împart, să fac alegeri, compromisuri, să fiu flexibilă – e nemaipomenit să poți împărtăși cu cineva acest probleme, să puteți să găsiți împreună soluții. Și, în plus, pot să spun că am avut mereu un mentor alături de mine, în soțul meu.”

 Dar voi? Voi aveți un mentor?