Dacă expresia One ring to rule them all vă sună cunoscută, probabil v-aţi imaginat măcar o dată cum ar fi să aveți un obiect care să vă ajute să controlați mediul care vă înconjoară.

Într-o lume guvernată de tot mai multe wearable devices, un start-up din Mountain View, SUA, a creat un inel Bluetooth pe nume Nod cu ajutorul căruia fiecare user va putea să contoleze device-urile smart de la distanță.

Ok, ok, dar până la urmă ce aduce Nod față de alte wearable devices lansate în ultimul an?

Diferența stă chiar în urmărirea gesturilor naturale făcute de un om versus crearea unor gesturi noi ce trebuie învățate pentru a putea controla un device. Practic, micul gadget îţi va urmări întocmai microgesturile prin intemediul senzorilor ultrasensibili şi le va transfoma într-o comandă. Fără ca tu să te chinui să faci mişcarea corectă şi fără să fii nevoit să treci printr-un manual de utilizare.

Iar dacă în timpul unei prezentări  ai vrea să ai un control mai bun al unor mişcări, Nod îţi vine în ajutor  şi cu  o secţiune sensibilă la touch cu care tu poţi parcurge fluid un Powerpoint. Tot pentru confortul tău, Nod vine la pachet şi cu un keyboard virtual pe care poţi glisa foarte uşor cu ajutorul arătătorului. Aşadar adio tastatură pentru task-uri mărunte.

Totul pare să sune mai simplu și mai confortabil cu Nod şi chiar dacă e prea devreme să ştim dacă acest gadget va schimba cumva faţa pieţei de wearable devices, putem spune că o duce  într-o zonă în care crearea unui input este cu mult mai fluid şi mai apropiat de consumator. În plus, oamenii din spatele Nod, foşti angajaţi ai unor giganţi tech, promit că plaja pe care o poate acoperi micul device este aproape nelimitată, api-ul opensource folosit de Nod fiind compatibil cu aproape orice program sau device cu un efort minim din partea developerilor interesaţi.

Până una alta, Nod este disponibil în 12 mărimi pentru pre-order şi are un preţ de 149 de dolari.