Anul trecut vă povesteam de proiectul 3Doodler, primul pix care te ajută să desenezi în 3D. Produsul, anunțat pe Kickstarter, a reușit să strângă până la finalul campaniei de crowd-funding nu mai puțin de 2.300.000 de dolari, depășind de 76 de ori pledge-ul ințial de 30.000 de dolari. Și nu mică ne-a fost mirarea când am văzut stiloul pe raftul unui lanț de librării din România la câteva luni distanță.

Iată că la mai puţin de un an de la lansarea 3Doodler, o echipă de designeri stabiliți în Londra au realizat un alt stilou care poate desena în 3D, pe nume Lix. Creatorii săi îl numesc cel mai mic stilou care poate printa 3D din lume și spun că acum orice om pasionat de design va avea un tool perfect pentru a da formă ideilor sale.

Cu o greutate de doar 40 de grame și un design atrăgător, micul stilou este poziționat ca o imprimantă 3D micro și promite rezultate extrem de precise. Încărcarea pixului poate fi făcută printr-un cablu conectat la orice port USB, iar cumpărătorii vor putea opta pentru două feluri diferite de plastic pentru realizarea creațiilor lor – ABS sau PLA (fiecare dintre ele având proprietăți diferite).

Stiloul este dedicat profesioniștilor, dar și oamenilor pasionați de design care ar vrea să își înfrumusețeze casa cu câteva obiecte DIY. Creatorii Lix sunt încrezători că micul gadget va avea aplicabilitate atât în industriile creative, dar și în domeniul medical, bazându-se pe gradul mare de redare în detaliu al stiloului.

Până una alta, campania lor de pe Kickstarter mai are 20 de zile până la încheiere, dar simpaticul stilou a strâns deja peste 600.000 de lire. Iar dacă sunteți interesați de costul unui astfel de stilou, TechCrunch.com a estimat că Lix va avea un preț de start de aproximativ 140 de dolari, consumabilele fiind estimate la 10 dolari.

 

LIX THE SMALLEST 3D PRINTING PEN from LIX 3D PEN on Vimeo.