Opening Opportunities Live – Nici nu știi câte oportunități ai!

 

Tehnologia schimbă lumea și deschide oportunități pentru tineri. Pe 9 mai le descoperim alături de tine, într-un eveniment Opening Opportunities la București (mai multe detalii despre eveniment aici).

Vor fi alături de tine Matei Psatta, Ariel Constantinof, Vali Banu și Daniel Rizea – patru tineri care și-au descoperit propriul drum în carieră cu ajutorul tehnologiei.

Matei Psatta – Head of Social Media & Strategic Planning la iLeo și Co-founder The Pole Society

 

Matei Psatta a început să lucreze într-o agenție de PR după ce a ratat admiterea și a intrat la ID la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București.

“Pentru că trebuia să fac ceva cu timpul meu liber, am ajuns în internship la o agenție de PR. Aproape 1 an mai târziu, gestionam activitatea de social media pentru agenția respectivă, iar după 3 ani campaniile cărora le gestionam partea online se bucurau de premii la festivaluri prestigioase (Effie, Sabre, Digital Communication Awards, PR Awards etc.).”, povestește Matei. Anul trecut a făcut un nou salt în carieră și a început să lucreze într-o agenție de digital, iLeo, parte a grupului Leo Burnett România.

Matei vine la Opening Opportunities să te ajute pe tine să descoperi cum  abilitățile digitale  îți pot defini  cariera.

“În primii mei ani de carieră, am învățat totul pe cont propriu (…). Acum, după aproape 4 ani de aventuri în zona digitală, pot da înapoi câteva dintre trucurile pe care le-am învățat unor tineri curioși.”, spune el.

Vali Banu – Programator și antreprenor (www.daisypi.ro). Absolvent al Universității Politehnica din București și ”wannabe” DJ.

 

Valerian BanuPentru că era bun la matematică, fizică și informatică, Vali Banu a urmat “un traseu fără surprize” după cum spune el: liceu de informatică, facultatea de Automatică și Calculatoare, job de programator într-o firmă de IT.

“Toate au curs din inerție și fără a mă consulta cu cineva anume despre ce posibilități mai sunt. Până anul trecut, când am zis că pot face mai mult de atât, mi-am dat demisia și am pornit să îmi aduc propriile proiecte la viață.”, spune el.

Vali Banu vine la Opening Opportunities pentru că-și dorește să te inspire să îți urmezi curiozitatea tehnică și să lucrezi cu pasiune pentru ea.

“Când eram în liceu nu mă gândeam deloc la ce va urma după BAC, ce direcții există, ce lucruri se pot încerca. Acest eveniment îmi dă ocazia de a fi în poziția persoanei de care aș fi avut eu nevoie când eram în liceu, despre cum se vede lumea după ce termini facultatea, despre cum se vede lumea dincolo de un oraș de provincie și dincolo de granițele țării, cum câștigi bani sau cum iei primul job.”, spune Vali.

 

Daniel Rizea – Antreprenor (www.pollutiontrack.com) / Inginer Sofware

 

Daniel RizeaDaniel a terminat liceul Mihai Viteazul din București, dorindu-și să intre în lumea software și să-și deschidă propria afacere în IT.

“După ce am susținut lucrarea de licență la Poli și la Drept, am fost intern la Google Summer of Code pe perioada verii, după care m-am angajat la Oracle ca Software Developer.”, povestește el.

După ce a creat startup-ul Freemble în cadrul programului Innovation Labs 2013, Daniel a realizat aplicația Pollution Track cu care a obținut deja o finanțare pentru dezvoltarea produsului.

“Au fost oameni care m-au inspirat, Paul Graham de la YCombinator, iar o persoană autohtonă ar fi Radu Georgescu, care a arătat că se pot lansa business-uri IT de succes internațional din România.”, povestește Daniel despre mentorii lui.

 

Ariel Constantinof – Fondator www.tribul.eu

 

Ariel ConstantinofExmatriculat în clasa a 9-a, Ariel și-a descoperit pasiunea pentru scris și așa și-a dat seama că pasiunile au o putere incredibilă. La 23 de ani, Ariel a fondat primul serviciu de curierat pe bicicletă din București, Tribul.eu, a scris o carte și susține ateliere motivaționale alături de Motivonti.

“Când eram în liceu îmi plăcea să urmăresc pe internet oamenii care făceau lucruri faine – îmi plăcea să fur meserie de la ei, să mă las inspirat de ei. Îmi place să cred că acum îi pot inspira și eu pe alți oameni.”, spune el.

 

Opening Opportunities Live este un eveniment organizat de TechSoup RomâniaIREX și Microsoft România, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Află mai multe despre programul de mentorat de carieră pentru elevi de liceu pe www.openingopportunities.ro