Vineri, 9 mai 2014, am strâns la un loc 80 de tineri liceeni pasionați de tehnologie și de provocări.  S-a lăsat cu minți încinse, idei și planuri de viitor.

Le-au vorbit despre tehnologie, skills, carieră și oportunități 4 tineri de succes care au creat și dezvoltat proiecte valoroase: Valerian Banu – antreprenor și co-fondator Daisy Pi, un sistem de monitorizare a locuințelor, Daniel Rizea – antreprenor și inginer software, co-fondator al proiectului PollutionTrack, de îmbunătățire a calității vieții prin determinarea gradului de poluare din aer, Matei Psatta – Head of Social Media & Strategic Planning la iLeo și co-fondator The Pole Society, un serviciu de advertising outdoor și Ariel Constantinof – blogger și fondator Tribul, un serviciu de curierat pe bicicletă. În cadrul evenimentului, liceenii au participat la ateliere specifice de învățare pe temele: dezvoltarea abilităților digitale, carieră în IT, antreprenoriat și inovație.

Pe scurt, a fost Opening Opportunities Live, de la Impact Hub.

 

 

Opening Opportunities este un program de orientare în carieră pentru liceeni, avându-i in rol de mentori pe angajați din industria IT.  Pe perioada programului pilot 2013-2014, programul a fost organizat în 10 comunități din țară, cu participarea a peste 1300 de tineri și în urma cărora au fost lansate peste 40 de grupuri de mentoring online de catre angajați ai Microsoft România. Mai multe detalii pot fi obținute pe www.openingopportunities.ro.

Proiectul a fost organizat de TechSoup România, în parteneriat cu Microsoft România și Biblionet.