Sysadmini

Private Cloud cu System Center 2012 R2

Prezentare online: Cum putem folosi System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager si App Controller pentru a gestiona infrastructuri private si public cloud. Prezentare sustinuta pe 18 ianuarie  2014 la evenimentul Codecamp si ITSpark in Cluj-Napoca. Speaker: Adrian Stoian Daca sunteti interesati de mai multe informatii, va invit sa participati la un seminar de 3(…)

PS 16: Get-CustomFibonacciSeries – varianta simplă

PS 16: Get-CustomFibonacciSeries – varianta simplă

Urmărim un exemplu simplu de funcție în PowerShell care primind două numere, x și y, și un număr n, face șirul de n numere de tipul: x, y, (x+y), (y)+(x+y), (x+y) + (y+x+y) … O să îl rezolvăm într-un mod simplist, astfel încât să genereze rezultatul dorit, după care, într-un articol viitor, îl vom îmbunătăți.(…)

PS 15: Bune practici în PowerShell: Filtrarea la stânga

Când scriem comenzi mai lungi și ne folosim de pipeline-uri pentru a manipula mai ușor obiectele, una din bunele practici pe care vi le recomand este referitoare la filtrare. Cu cât filtrăm mai din stânga (mai de la început), cu atât execuția comenzii va dura mai puțin. Exemplul următor l-am remarcat la un student de-al(…)

PS 14: Rezolvări set 2

Săptămâna această îi felicit pe Radu Matei și pe Nicoleta Stroescu pentru rezolvările oferite la întrebările din cadrul setului 2. Voi publica variantele mele și, unde au fost răspunsuri diferite, voi oferi și alternativele lui Radu, respectiv ale Nicoletei. 1. Afișați numărul de servicii oprite (Get-Service | Where-Object {$_.Status -eq “stopped”}).count 2. Pentru fiecare regulă(…)

SSO pentru RDP

Fiecare admin isi doreste ca atunci cand se conecteaza prin RDP la un server sa nu mai fie nevoie sa introduca user/pass si sistemul sa utilizeze credentialele deja folosite pentru logon pe statie. Problema este ca multi nu stiu ca acest lucru este posibil, pentru ca setarea se face folosind GPO si “credentials delegation” ce(…)

ITSpark Community Event 2

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, comunitatea ITSpark organizează un nou eveniment offline. Temele ce vor fi tratate în cadrul acestui eveniment sunt pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt la început de drum, şi nu numai, în lucrul cu următoarele tehnologii: Office 365 + PowerShell 4.0; Windows 8.1; Windows Server 2012 R2; System Center Configuration Manager 2012 r2.(…)

PS 13: Office 365 și PowerShell

PS 13: Office 365 și PowerShell

Am văzut săptămâna trecută cum putem să transferăm cunoștințele despre administrarea cu PowerShell în Windows Azure. Am reușit să configurăm sau să interogăm informațiile din cloud-ul public folosind linia de comandă. Săptămâna aceasta, vă recomand un articol de pe TechNet, în care am explicat câteva exemple practice despre gestiunea utilizatorilor și grupurilor din Office 365.(…)

PS 12: Testează-ți skill-urile în PowerShell – setul 2

PS 12: Testează-ți skill-urile în PowerShell – setul 2

Continuăm seria articolelor cu exerciții propuse spre rezolvare. Rămâne valabilă regula: răspundeți corect într-un comentariu sau la adresa razvan@itspark.ro  și o să vă felicit în următorul articol când voi oferi și răspunsurile. Asta ar fi până pe data de 24 Noiembrie, inclusiv. 1. Afișați numărul de servicii oprite 2. Pentru fiecare regulă din firewall-ul din Windows(…)

PS 11: Windows Azure și PowerShell

PS 11: Windows Azure și PowerShell

Cloud-ul și scripting-ul … doi dintre pionii ce au permis ca Microsoft să devină o companie de Devices & Services. Partea a doua a acestei titulaturi, cea de servicii, este asigurată de aceste unelte, la care adăugăm și produsele din familia System Center, orientate pe managementul, monitorizarea și orchestrarea infrastructurii. Ne abatem puțin de la seria tradițională de(…)

PS 10: Lucrul cu obiecte în PowerShell – partea a doua

Continuăm seria articolelor despre obiectele din PowerShell. De această dată, analizăm cum pot fi folosite comenzile Select-Object, Where-Object, ForEach-Object. 1. Select-Object - Ajustează output-ul unei comnezi, permițându-ne să alegem doar acele proprietăți de care avem nevoie, sau un număr fix de obiecte. Exemple: Get-Process | Select-Object -Propery ProcessName Față de output-ul tradițional, cu ajutorul combinației dintre(…)

Load More